سیاست ایران و آمریکا- میانرشته ای متین

روابط بین الملل، دیپلماسی، امور خارجه، جنگ، صلح، مذاکره

سیاست ایران و آمریکا- میانرشته ای متین

روابط بین الملل، دیپلماسی، امور خارجه، جنگ، صلح، مذاکره

نمایندگان مبتلا به کرونا

به گفته اسدالله عباسی سخنگوی هیئت رئیسه مجلس، از بین 100 نماینده‌ای که تست کرونا دادند 23 نفر مبتلا و 40 نفر مشکوک به کرونا بودند.

در ذیل جدول وضعیت برخی نمایندگان مبتلا به کرونا را مشاهده می کنید:

وضعیت ۱۹ نماینده مجلس که به کرونا مبتلا شده اند+جدول

آرایش جنگی آمریکا در بخش دیپلماتیک

5e913923db9e4_5e913923db9e7
یک کارشناس مسائل خاورمیانه می گوید:
 در حقیقت آمریکا در بخش دیپلماتیک خود نیز آرایش جنگی گرفته که امری بی سابقه است.

 تحرکات آمریکا در عراق از استقرار سامانه های پاترویت گرفته تا انتقال سفارت خانه های کشورهای اروپایی در بغداد به پایگاه عین الاسد، به نوعی گفته می شود که پنتاگون در تدارک درگیری نظامی با ایران است که برخی معقتدند اگر هم جنگی باشد، مستقیم از سوی ایران نیست بلکه نیابتی است. نصرت الله تاجیک سفیر اسبق کشورمان در اردن و کارشناس مسائل خاورمیانه در پاسخ به این سوال که آیا درگیری نظامی محدود و یا نامحدود می تواند یکی از سناریوهایی باشد که ترامپ آن را مدنظر داشته باشد؟ با توجه به در جلسات کاخ سفید وزیر خارجه و مشاور امنیت ملی وی پیشنهاد حمله به ایران را مطرح کرده اند گفت: دو مساله است که باید از هم جدا شود.هیچ ظرفیتی در ایران و امریکا برای رویاروئی نظامی نیست. حتی با تحریکات تندرورهای داخلی و یا بعضی کشورهای منطقه. هم ترامپ در این موقعیت نیست و هم سیاست ترامپ در فشار حداکثری تا حدی جواب داده و نیاز به شروع جنگ و ایجاد هزینه برای آمریکا نه درشرایط کرونائی حتی در شرایط عادی هم نیست.

نکته دوم بر می گردد به صحنه داخلی عراق و اینکه شبه نظامیان شیعه عراقی باید محاسبه دقیقی از امکانات و ظرفیت ها و چالشهای خود داشته باشند و سپس دست به اقدامی بزنند که دچار آسیب جدی نشوند. زیرا با تداوم حملات آنها به پایگاههای آمریکائی در عراق و با توجه به آسیب پذیری نیروهای نظامی آمریکا در پراکندگی پایگاهها، استراتژی ترامپ و نظامیانش به سمت اجرای نوع تحرکات نظامی و جابجائی نیرو و تجهیزات طی چند روز اخیر درعراق و سوریه صورت گرفت و اگرشبه نظامیان برای جلوگیری از تثبیت حضور آمریکا درعراق اقدامی انجام دهند،در اینصورت با توجه به اینکه آمریکا آسیب پذیری نیروهایش را کم کرده لذا اقدام نظامی علیه آنها و مخصوصا" کتائب حزب الله غیر محتمل نیست البته سطح، میزان و گستردگی این ضد حمله به مشغله کرونائی ترامپ برمیگردد! زیرا بعید به نظر میرسد آنگونه نیویورک تایمز نوشت در این شرایط حمله اولیه ائی که حتی طبق گزارشاتی بدلیل تبعات آن برای نیروهای آمریکائی در منطقه مورد مخالفت بعضی فرماندهان نظامی آمریکا نیز قرار گرفته، صورت گیرد. 

 تاجیک در ادامه بیان داشت : در حقیقت آمریکا در بخش دیپلماتیک خود نیز آرایش جنگی گرفته که امری بی سابقه است. نه تا بحال کشور دیگری دست به چنین اقدامی زده و نه خود آمریکا تا بحال در کشوری چنین خود را اسیب پذیر دیده بود که ناچار شود دیپلماتهای خود را بطور رسمی و علنی در پایگاههای نظامی مستقر و محافظت کند. البته در بسیاری از کشورهای خاورمیانه سفارتخانه های آمریکا همانند یک دژ نطامی هستند! و این از سوئی دلالت بر اسیب پذیری نیروهای آمریکائی و از سوی دیگر جدی تلقی کردن خواست بخشی از مردم عراق و نیز سیاستمداران و نیروهای مبارز برای خروج آمریکا از این کشور است.

 بهر صورت حضور آمریکا در عراق نه برای مردم عراق خیلی مفید است و نه اهداف روشنی و مشخصی برای ما دارد و لذا اگر آمریکا بخواهد به حضورش تداوم ببخشد باید همین کارهائی که کرده را بکند! اما این اقدامات با گفته های ترامپ که قصد خروج نیروهایش از عراق را دارد نمی خواند! و مادامی که آمریکا در عراق باشد چون منافع ملی ما مورد تهدید است و آمریکا با اقداماتش سعی در ورود در حوزه امنیت ملی ما را دارد لذا عراق روی خوش نخواهد دید و همواره درگیریهائی در جریان است که به بی ثباتی و نا امنی در عراق منجر میشود و این در حالیست که یک عراق و امن و با ثبات برای همسایگانش از جمله ما مطلوبتر است. اما در مورد دعوت آمریکا از سایر کشورها برای پیوستن به آمریکا برای حضور در پایگاه عین الاسد نیز در صورت صحت خبر، اقدامی عجیب برای تامین امنیت نظامیان در پایگاه آمریکایی و مغایر مفاد کنوانسیون ژنو است. یعنی آمریکا می خواهد با جمع کردن دیپلماتها یک امنیت برای نظامیان خود ایجاد کند ولی ماهیت اهداف نظامی با ایجاد سپر انسانی-دیپلماتیک تغییر نمی کند. یعنی آمریکا در صدد تشکیل منطقه ازاد شده در وسط عراق است که در این اوضاع داخلی عراق اقتدار دولت کم تر و مشکلات زیادتر میشوند. البته اگر چه هنوز مقامات عراقی در مورد این خبر موضعی نگرفته اند اما بعید است مقامات عراقی اجازه سوء استفاده از مصونیت دیپلماتیک را به آمریکائیها بدهند!

منبع: خبرآنلاین

احتمال دست ساز بودن کرونا بالاست

رئیس فرهنگستان علوم اسلامی:

احتمال دست ساز بودن کرونا بالاست

 

قسمت دیگری از برنامه گفت‌وگومحور «عصر» سه‌‌شنبه شب ۱۹ فروردین سال ۱۳۹۹ روی آنتن این شبکه رفت.

به گزارش انتخاب، مهمان حضوری برنامه سید محمدمهدی میرباقری رئیس فرهنگستان علوم اسلامی بود. 

طی برنامه ارتباط اینترنتی با کوین برت استاد دانشگاه و نویسنده از ویسکانسین، ایکل جونز استاد دانشگاه از ایندیانا و علی کرمی متخصص بیوتکنولوژی پزشکی، فوق تخصص مهندسی ژنتیک و استاد دانشگاه علوم پزشکی بقیه‌الله(عج) برقرار شد. مجری کارشناس برنامه نادر طالب‌زاده بود.

میرباقری گفت: جنبه‌های فرارشته‌ای و نگاه تمدنی بحران شیوع بیماری کرونا در سراسر جهان کم‌کم دارد جدی می‌شود و ما به‌ناچار باید به آن بپردازیم. ما در فضای رقابت تمدنی بین تمدن اسلام و تمدن پایانی غرب (لیبرال ـ دموکراسی) قرار داریم.

وی تصریح کرد: احتمال طبیعی بودن ویروس کووید19 کم و دست‌ساز بودنش توسط بشر بالاست، زیرا این احتمال با نوع کارکرد این ویروس که مردم را از عرصه دنیای حقیقی به عرصه دنیای مجازی سوق می‌دهد قوی‌تر می‌شود.

رئیس فرهنگستان علوم اسلامی اظهار کرد: در واقع نظام سلطه از این ویروس برای عبور از بحران تمدنی غرب، بحران‌های اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و انسانی آن و ایجاد حکمرانی مجازی در جهان و کنترل هر چه بیشتر جهان توسط او در فضای مجازی استفاده می‌کند. در حال حاضر جامعه جهانی در رزمایشی بزرگ برای عبور از دنیای حقیقی و ورود به دنیای مجازی قرار دارد.

وی افزود: غرب برای عبور از چالشی که انقلاب اسلامی برای او ایجاد کرده است و رقابت تمدنی اسلام با تمدن او از این ویروس بهره می‌جوید و تدبیر می‌کند جهان را به نظم پیچیده‌تر مادی با رقبای کمتر تمدنی سوق بدهد.

میرباقری به تلاش تمدن غرب با استفاده از ویروس کووید19 برای ایجاد آرمان‌شهر کلبه الکترونیکی اشاره کرد و گفت: تمدن اسلام باید بکوشد در این شرایط جهان را به عصر ظهور سوق بدهد.

وی اظهار کرد: بشر مدرن با زیر پا گذاشتن تعالیم انبیا و پشت کردن به اخلاق انبیای الهی ـ که اخلاق بندگی است ـ و استکبار بحران‌های زیست محیطی را رقم زده است. ویروس کووید19 و بیماری کرونا مثل بسیاری از بحران‌های زیست محیطی ناشی از این است که بشر در دوران مدرن احساس کرد می‌تواند در عالم خدایی کند.

رئیس فرهنگستان علوم اسلامی هشدار داد: بشر چاره‌ای جز توجه به معنویت، توجه به خدای متعال، تسلیم شدن در تعالیم انبیای الهی و بازگشت به دامن انبیا و زیست در بوم انبیا ندارد و باید استکبار خود را زمین بگذارد و دو باره در مقابل خداوند تواضع کند.

وی بحران شیوع بیماری کرونا در جهان را تسریع در افول و زوال غرب از باطن و در پی آن انفجار و جهش معنوی در غرب دانست.

کوین برت گفت: در حال حاضر دکترین تمدن جهانی به بن‌بست رسیده است. به نظر من همان رهبرانی که دستور قتل ژنرال سلیمانی را صادر کردند احتمالاً دستور به ساخت و انتشار ویروس کرونا را به عنوان جنگ میکروبی آغاز کردند.

وی افزود: هدف عمده این جنگ میکروبی ایران و چین بوده است. اطرافیانی که اطراف ترامپ هستند نگران قدرت گرفتن اقتصادی کشوری مثل چین هستند و می‌خواهند مانع این امر شوند.

این استاد دانشگاه تصریح کرد: هم‌اکنون ما در عصر تشدید تقابل خیر و شر هستیم. شرمسارم بگویم مقامات ایالات متحده خواسته‌اند نقش شر را ایفا کنند.

وی در خصوص وضعیت آینده آمریکا در بحران کرونا گفت: اگر زنجیره تأمین مایحتاج مردم دچار اختلال شود و کالایی برای عرضه در فروشگاه‌ها نباشد مشکل خواهیم داشت و احتمالاً شاهد ناآرامی‌هایی در آمریکا باشیم.

این نویسنده در خصوص عواقب سیاسی حرکت به سمت حق مطلق بیان کرد: شمار زیادی از مردم آمریکا متوجه شده‌اند قدرت‌های غربی در باره مسائل کلان و مهم دارند به آنها دروغ می‌گویند. این امر موجب نوعی بی‌ثباتی در نظام سیاسی و نظم جهانی می‌شود. ما شاهد تشدید تقابل حقیقت و دروغ در کنار تقابل خیر و شر هستیم.

مایکل جونز گفت: در ایالات متحده از علم به عنوان مؤلفه‌ای برای نابودی فرآیند دموکراتیک استفاده می‌شود. در ایالات متحده می‌کوشند از ویروس کرونا برای استیفای قدرت از دست‌رفته آمریکا استفاده کنند.

وی مطرح کرد: نیت افرادی که می‌خواهند نظم و قاعده خودشان را به ما تحمیل کنند این است که می‌خواهند دنیایی داشته باشند که در آن ما به کلیسا و مراکز مذهبی نرویم و به سراغ فحشا برویم.

این استاد دانشگاه تصریح کرد: در حال حاضر به منطقه سیسیل مواد غذایی نمی‌رسد، چون عملاً دولت محلی آن ورشکست شده است. مردمی که دچار گرسنگی شده‌اند در خانه نمی‌نشینند و دست روی دست نمی‌گذارند تا بمیرند. هر چه جریان قرنطینه شدن طولانی‌تر شود واکنش‌های مردم توأم با خشم بیشتری می‌شود.

وی در ادامه افزود: ما به دنبال خشونت نیستیم، ولی اگر خشونتی اتفاق بیفتد خروجی خوبی خواهد داشت.

مایکل جونز اظهار کرد: در این وضعیت عده محدودی از حاکمان، ثروتمندان و قدرت‌سالاران مثل بیل گیتس استراتژی خودشان را دنبال می‌کنند. استراتژی آنها این است که این قرنطینه را تا فصل تابستان حفظ کنند.

وی اعلام کرد: آنها از حفظ قرنطینه در آمریکا دو هدف را دنبال می‌کنند. یکی ایجاد شرایطی برای پیروزی دو باره دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا و دیگر اینکه اقتصاد را به نقطه نزدیک به صفر برسانند و سپس آن را به طرز دلخواه خود بازسازی کنند.

این استاد دانشگاه وضعیت منحصر به فرد نیویورک در شرایط کنونی را ناشی از واقعه 11 سپتامبر دانست و تصریح کرد: وقتی آن دو برج دوقلو سقوط کردند انبوهی از توده‌های ابری سمی در هوا پخش شد. این هوای سمی وارد ریه‌های مردم نیویورک شد و موجب شد دستگاه تنفسی آنها نابود شود. همه کسانی که در نیویورک بودند دچار ناراحتی‌های ریوی شدند. همین موضوع نشان می‌دهد چرا آمار مرگ و میر در نیویورک این‌قدر بالاست. در دیگر جاهای آمریکا شاهد چنین وضعیتی نیستیم.

کرمی به پروژه تعیین توالی ژنوم ایرانیان اشاره کرد که در سال 2011 در دانشگاه استنفورد با کمک 250 هزار دلاری بنیاد پارسا راه‌اندازی شد و گفت: ژنوم 114 ایرانی از اقوام مختلف به بهانه به دست آوردن تفاوت‌های ژنتیکی اقوام مختلف ایرانی برای اهداف بشردوستانه و در اختیار قرار دادن این اطلاعات به شرکت‌های دارویی برای ساخت داروهای اختصاصی نژاد ایرانی به‌طور کامل تعیین توالی شد، اما در اصل اهداف خاص و تجاری پشت این پروژه قرار دارد.

وی تصریح کرد: اطلاعات این پروژه از لحاظ ژنتیکی، پزشکی، پیشگیری، تشخیصی، ساخت واکسن‌ها و داروها و کیت‌های تشخیصی میلیاردها دلار برای آنها ارزش مادی دارد.

این فوق متخصص مهندسی ژنتیک اعتراض کرد: دانشگاه استنفورد به چه حقی وقتی دولت ایران اجازه نداد این پروژه در خاک ایران انجام شود از ژنوم ایرانیان خارج از کشور استفاده می‌کند؟

وی با استناد به گفته رکسانا دانشجو یکی از اعضای این پروژه مبنی بر در اختیار قرار دادن اطلاعات پروژه به دانشمندان دیگر اظهار کرد: بارها با ایشان مکاتبه کردیم و در سال 2012 شخصاً به ایشان ایمیل دادم که شما ایرانی هستید، حداقل ذره‌ای عِرق ملی داشته باشید و این اطلاعات را در اختیار ما قرار بدهید تا ما به ملت خودمان خدمت کنیم. بعد از هشت سال هنوز این اطلاعات در اختیار ما قرار نگرفته است. می‌دانیم هرگز این اطلاعات را به ما نخواهند داد.

این متخصص بیوتکنولوژی پزشکی ابراز امیدواری کرد: امیدواریم با پیگیری‌هایی که انجام می‌شود به حقوق ملت ایران برسیم و این اطلاعات به‌طور کامل به ملت ایران برگردد. بسیاری از حقوقدان‌ها با ما تماس گرفته‌اند. تماس‌هایی از مجلس داشته‌ایم. قرار است وزارت امور خارجه هم در باره صحبت‌های قبلی‌‌ام و هم این پروژه اقدامات جدی انجام بدهد.

وی تأکید کرد: دست‌اندرکاران این پروژه حق ندارند از این اطلاعات برای کمپانی‌های دارویی خودشان جهت تولید دارو برای مردم ایران استفاده کنند.

کرمی خاطرنشان ساخت: مسئولین وزارت بهداشت باید مراقبت کنند. کمپانی‌های دارویی ما و اساتید دانشگاه‌های ما باید در این زمینه مطالعه کنند.

وی از مسدود ساختن سایت پروژه و از دسترس خارج کردن سایت (Iranian Genome) پس از آخرین اظهاراتش در برنامه «عصر» خبر داد.

این استاد دانشگاه در خصوص پروژه دین‌زدایی به روش ژنتیکی و پروژه (fun vax) هشدار داد و گفت: اینها به دنبال نژادهای ایرانی خاص، اقوام، فرهنگ، تمدن و دین و اعتقادت مذهبی ما هستند.

وی اعلام کرد: الان تهدیدات بیولوژیکی از تهدیدات جدی دنیاست.

کرمی با استناد به اظهارات هنری کیسینجر در سند محرمانه امنیت ملی آمریکا (NSSM-200) گفت: به گفته کیسینجر یکی از اولویت‌های سیاست خارجی آمریکا باید کنترل جمعیت (depopulation) باشد. یکی از روش‌های کاهش جمعیت اپیدمی‌ها و شیوع ویروس‌هاست.

وی به ثبت اختراع ویروس کرونا در سال‌های 2014، 2017 و 2018 اشاره کرد و خبر داد: در پروژه‌ای اقدام به ساخت واکسن کرونا کرده بودند.

میرباقری خاطرنشان ساخت: اگر جنگ بیولوژیک است باید در مقابل آن قدرتمند شویم و موازنه قدرت در جهان را به نفع خودمان تغییر بدهیم و وارد عصر ظهور شویم.

وی گفت: شیوع ویروس کووید19 و بیماری کرونا می‌تواند منتهی به افزایش سرعت افول و فروپاشی تمدن غرب و ورود به نظم معنوی و عصر ظهور شود.

رئیس فرهنگستان علوم اسلامی در پایان تأکید کرد: ما باید در مقیاس تمدنی به این واقعه نگاه کنیم و دیدمان محدود نباشد و تصمیماتی در مقیاس رقابت تمدنی بگیریم تا ان‌شاءالله بتوانیم این پدیده را تبدیل به بستری برای ورود به جهان پر از معنویت، اخلاق و گرایش‌های توحیدی و عصر ظهور کنیم.

هنری کیسینجر و جهان پساکرونا

5e899d5cb30f3_5e899d5cb310b

وزیر امور خارجه اسبق آمریکا در یادداشتی که توسط روزنامه وال استریت ژورنال منتشر شده، هشدار داده است که شکست در برابر کرونا و پیامدهای آن "می‌تواند جهان را به آتش بکشد" و اقتصاد جهانی را تا سال‌ها دچار مشکل کند.

 هنری کیسینجر، وزیر امور خارجه اسبق آمریکا بر این باور است که کاخ سفید "عملکرد محکمی در جلوگیری از بروز فاجعه" در دوران شیوع کرونا داشته است.
به گفته او، آمریکا باید فورا برای یافتن راهی برای ترمیم اقتصاد جهانی و حفاظت از "نظام جهانی لیبرال" اقدام کند.
او در این یادداشت نوشته است: حتی آمریکا هم نمی‌تواند در اقدامی کاملا ملی بر این ویروس چیره شود.
وی هشدار داده است که کروناویروس می‌تواند تخریبی جهانی در زمینه اقتصاد را به دنبال داشته باشد که در صورت عدم اتخاد تدابیر مناسب، تا چندین نسل ادامه یابد.
کیسینجر نوشته است، کاخ سفید "عملکردی محکم در جلوگیری از فاجعه" داشته است اما این دولت نیازمند عملکرد موثر و دوراندیشانه برای شکست این بیماری است تا نه تنها اعتماد آمریکایی‌ها، بلکه اعتماد جهان را بازیابد.
در یادداشت او آمده است: وقتی همه گیری کووید ۱۹ به پایان برسد، بسیاری از نهادهای کشورها، شکست خورده تصور می‌شوند. اینکه این قضاوت منصفانه است یا خیر محل بحث نیست. واقعیت این است که جهان پس از کروناویروس هرگز مثل قبل نخواهد بود.
کیسینجر با تایید کمبودهای موجود در مقابله با کرونا نوشت: ملزومات پزشکی برای مقابله با موج مبتلایان تازه کافی نیست. بخش‌های مراقبت‌های ویژه در مرز و فراتر از لبریز شدن هستند. آزمایش‌ها برای تشخیص میزان ابتلا کافی نبوده و  نتوانسته گسترش بیماری را مهار کند. تا رسیدن به یک واکسن موفق هم ۱۲ تا ۱۸ ماه فاصله وجود دارد.
او بر این باور است که آمریکا برای شکست این ویروس باید با دیگر کشورهای جهان همکاری کند و "الزامات آن با دیدگاه و برنامه‌ای مبتنی بر همکاری جهانی فراهم خواهد شد".
او سه گامی را که آمریکا برای شکست کرونا و بازگرداندن ثبات به اقتصاد، نیازمند آن است، ارائه کرده که نخستین گام آن یافتن درمانی برای این ویروس است.
کیسینجر در این باره نوشته: ما باید تکنیک‌ها و فناوری‌های تازه‌ای برای کنترل این بیماری و متناسب سازی واکسن به نسبت جمعیت‌های گسترده ایجاد کنیم.
به گفته او، "شهرها، ایالت‌ها و مناظق باید پیوسته برای حفاظت از مردم خود در برابر این بیماری از طریق ذخیره، برنامه‌ریزی مبتنی بر همکاری و تحقیقات در زمینه‌های علمی آماده شوند".
وی افزود، گام بعدی "ترمیم زخم‌های اقتصاد جهانی است".
او در آخر اشاره کرده است که اصول نظام جهانی لیبرال باید حفاظت شوند و یک دولت آگاه باور دارد که باید "امنیت، نظم، سلامت اقتصادی و عدالت را فراهم آورد".
به گفته او، این همه گیری در دورانی که موفقیت وابسته به تجارت جهانی و جابه جایی و تحرک مردم است، یک اتفاق نابهنگام ایجاد کرده است.
وی افزود: دموکراسی‌های جهان باید از ارزش‌های عصر روشنگری خود دفاع کنند. عقب نشینی جهانی از تعدیل قدرت از طریق مشروعیت، منجر به تجزیه قرارداد اجتماعی در ابعاد کشوری و بین‌المللی خواهد شد.
او همچنین شرایط فعلی را به دلیل ابعاد جهانی آن پیچیده‌تر از بحران اقتصادی سال ۲۰۰۸ عنوان کرد.

علی لاریجانی مبتلا به کرونا شد


5e86015cb4ed6_2020-04-02_19-44
روابط عمومی مجلس شورای اسلامی در اطلاعیه ای اعلام کرد که علی لاریجانی، رییس مجلس به کرونا مبتلا شده است.

 در اطلاعیه روابط عمومی مجلس  آمده است: 

 حسب اطلاع واصله از حوزه ریاست مجلس، به دنبال بروز برخی علائم ، از ایشان آزمایش کرونا به عمل آمد و با توجه به نتیجه مثبت آن در حال حاضر در قرنطینه و تحت درمان می باشند.